Clinica noastra

Clinica noastra

Despre Medicab

In cadrul Policlinicii Gomoiu, organizata din punct de vedere judiciar si administrativ sub numele de asociatia Gomoiu 19, veti gasi numeroase cabinete medicale avand urmatoarele spcialiati: Medicina de Familie, Stomatologie, Oftalmologie,Pediatrie-Ecografie, O.R.L., Homeopatie, Chirurgie-Ortopedie, Alergologie-Imunologie, Acupunctura, Medicina de Laborator, Dermatologie, Psihologie.

Cabinete

Lista cabinetelor pe care le poti gasi in cladirea Policlinicii Gomoiu, din bulevardul Basarabia 19, sector 2, Bucuresti.

Noutati

Articole de interes general ori specific medical, scrise de catre specialistii nostri. Noutati din lumea medicinei precum si informatii de interes public.

Redirectionare impozit

Ajuta-ne ca sa te putem ajuta. Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit catre Asociatia Gomoiu.

Policlinica Gomoiu

Cladirea Policlinicii Gomoiu

Victor Gomoiu

Povestea Policlinicii Gomoiu, din Bariera Vergului, actualul bulevard Basarabia incepe cu Victor Gomoiu care a fost un medic chirurg si istoric al medicinei, ce a indeplinit si functia de ministru al sanatatii in 1940. Profesorului doctor Victor Gomoiu i-a apartinut ideea ridicarii spitalului si a policlinicii care astazi, in mod meritat, ii poarta numele. Chirurgul Victor Gomoiu a fost aspru criticat in vreme pentru locul ales, deloc primitor, sa ridice spital. Mai ales si pentru ca singura sursa de apa in acel moment era o pompa care se afla la cateva sute de metri de viitorul asezamant. Acestora, doctorul, le-a replicat: “ca oamenilor saraci de la periferii le poate fi de un real ajutor acest spital”.

Catre acesti oameni nevoiasi se indreptase atentia medicului si omului Victor Gomoiu. La inceput spitalul si policlinica au fost cunoscute sub numele de “Complexul de asistenta medico-sociala de la Bariera Vergului” si avea nu mai putin de 10 cabinete, pe specialitati, doua laboratoare, o farmacie si 60 de paturi pentru bolnavi. Spitalul avea chiar sa fie citat ca model de catre Sectia Sanitara a Ligii Natiunilor Unite de la Geneva.

Lui Victor Gomoiu, nu i-a fost usor a strange banii pentru ridicarea acestor edificii. Doctorul a batut multe drumuri si a batut la multe usi pentru a da viata demersului sau. Majoritatea banilor aveau sa vina, prin subscriptie publica, de la Banca Nationala, CFR si Ministerul Muncii. Ministerul Sanatatii contribuind si el, dar cu o suma neglijabila. Doctorul Victor Gomoiu s-a angajat, in schimbul banilor colectati, sa acorde asistenta medicala gratuita angajatilor acestor institutii pe o perioada de 10 ani.

Desi nu a primit un credit substantial, spitalul ridicat de catre Victor Gomoiu s-a bucurat de o mare popularitate in randul populatiei. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, spitalul se specializeaza in pediatrie, numit fiind Spitalul de copii “23 August”, iar in anul 1990, medicului i se face un act de justitie si spitalul primeste numele de Spitalul Clinic de Copii “Prof. Dr. Victor Gomoiu”.
Pentru o vreme indelungata, actuala cladire cunoscuta ca fiind Policlinica Gomoiu, s-a numit „Spitalul de Copii Vergu.”

Redirectionare 2% impozit

Criza creata de Covid-19, ne arata inca o data, ca sistemul medical romanesc este depasit si ca nu poate face față de unul singur unei pandemii. Este nevoie de implicarea tuturor, iar in contextul actual, mai mult ca niciodata. Echipamentele de protectie sunt nevoile de baza ale unui medic și sunt prioritare în misiunea lui pentru salvarea celor mici dar si ale celor mari. Dotarea unitatilor medicale continua, iar noi, cadrele medicale, suntem in prima linie.

Ajuta-ne ca sa te putem ajuta. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Gomoiu si ajuta-ne sa fim intotdeauna la fel de pregatiti pentru a iti pastra si imbunatatii sanatatea ta si a intregii tale familii prin dotarea cabinetelor medicale din cadrul Policlinicii gomoiu cu echipamente medicale performante și echipamente de protectie pentru intregul personal medical.

Echipamente Medicale